top of page
  • Obrázek autoraEDEN Centrum

Jaro na Edenu

Co je nového na Edenu?

Rozšířili jsme kontaktní zookoutek, kde si můžete zvířátka pohladit a nakrmit. Do výběhů nám přibylo stádo oslíků, koziček a houf drůbeže, brzy také očekáváme nové přírůstky. Jelikož bychom rádi poskytli domov a potřebnou péči zvířátkům v nouzi, věříme, že se zookoutek bude postupně rozrůstat.

Exponáty z oblasti hospodářské a zemědělské činnosti jsme doplnili výstavou historických sedel, která nabízí průřez jezdeckým vybavením od gotiky až po druhou světovou válku. K prohlédnutí budou také různé druhy koňského uzdění, postrojů a chomoutů.

Také chaloupky Horácké vesnice se dočkaly změny. Pro návštěvníky jsou v nich připraveny nové aktivity, které malé i velké interaktivní formou seznámí s životem v 19. století a s tradičními řemesly.


Jaké plánujeme jarní akce?

První jarní akcí bude Vítání jara v sobotu 2.4., tematickým programem se rozloučíme se zimou a oslavíme příchod jarního období. Těšit se můžete na show jezdecké skupiny Štvanci, svezení na koních a na bryčce, mazlení mláďátek a na dobré občerstvení.

Velikonoce na Edenu budeme slavit tři dny, od soboty do pondělí, s bohatým doprovodným programem. Připomeneme si oblíbené i méně známé tradice a Horáckou vesnicí bude procházet průvod v krojích s řehtačkami. Opět vystoupí Štvanci se svými koňmi a tematickým velikonočním programem, zahraje kapela a vystoupí tanečníci. To vše doplněno dalšími aktivitami pro děti, přístupem do stálých expozic a relaxačních zón nabízí zábavu rodině na celý den.

Na konci dubna se můžete těšit na pálení čarodějnic a s tím spojené veselí, opékání buřtů a grilování.

V květnu proběhne Voříškiáda, která měla v loňském roce svoji premiéru a přilákala velký počet psích závodníků, ale i nadšených diváků.


Jezdecký areál pořádá v březnu odborný seminář pro příznivce tradičních koňských zápřeží. Od května budou na jízdárně probíhat koňské akce a závody, parkurová Veřejná setkání přátel koní a westernové hobby závody, diváci a fanoušci jsou srdečně zváni.


Zveme všechny k návštěvě Edenu, přijďte se podívat na novinky a užít si jarní období s námi.


41 zobrazení
bottom of page