top of page
  • Obrázek autoraEDEN Centrum

Koník Eddík na výletě

Zima nebývá oblíbeným ročním obdobím koňáků. Brzy se stmívá, venkovní jízdárny bývají zamrzlé a třeskuté mrazy k ježdění moc nelákají. Tři měsíce bez pohledu ze sedla jsou však pro většinu jezdců příliš dlouhé. Jak to vyřešit? A co takhle vyrazit i s koňským parťákem na výlet do Jezdeckého areálu Eden?

Eddie je mladý valach amerického dobytkářského plemene Paint Horse, který je v základním výcviku. Přes zimu tráví většinu času na pastvině a občas sveze svoji majitelku na vyjížďku do přírody. Práce na jízdárně je ale také důležitá, a proto jeho majitelka přišla s nápadem. Naplánovala třídenní pobyt v našem Jezdeckém areálu Eden. V pátek brzy ráno Eddíka naložili do přívěsu a převezli k nám. Ve stáji už na něj čekal čistě nastlaný box a velká kopa sena. Když si odpočinul po dlouhé cestě, přišla ho večer panička nasedlat a potrénovali v naší osvětlené jezdecké hale. V sobotu měli naplánovanou vyjížďku po Bystřici a jejím okolí společně s další jezdkyní z naší stáje. Objevovali místní lesy, cválali na rozlehlých loukách a projeli i okraj města. V neděli je opět čekal trénink v hale a svůj víkendový výlet zakončili procházkou v naší Horácké vesnici.

Eddíkova majitelka nám pro článek poskytla pár fotek, na které se můžete podívat v galerii níže. Pobyt si prý oba moc užili a už se těší, až k nám zavítají znovu.

Pokud byste i vy rádi vyrazili na dovolenou se svými koňmi, napište nám. Ustájíme koně, ubytujeme páníčky a uděláme vše pro to, abyste si pobyt na Edenu užili.




790 zobrazení
bottom of page